12274317_713292125438274_1221262508883180447_n

De hondengeleider heeft een uitgebreide ervaring met haar gecertificeerde diensthond.

Door haar jaren lange band met de hond, heeft ze de hond goed onder controle en zodoende kan zij u de geschiktheid van deze hond garanderen.

Op zowel objecten als evenementen is onze hond net dat beetje extra wat men nodig kan hebben.Daarnaast ook uitstekend inzetbaar op zowel industrie als bouw terreinen in de nachtelijke uren.

Onze hondengeleider traint dan ook wekelijks met de hond om zoveel mogelijk praktijk situaties te kunnen inschatten .Het gebruik van de hond moet dan ook worden gezien als een preventieve beveiliging maatregel voor het beveiligen van gebouwen en terreinen.

De preventie bestaat dan ook voornamelijk uit het afschrikken van kwaadwillende. Van een getrainde hond gaat dan ook een dusdanige dreiging uit dat betrokkene er voor zal kiezen hiermee liever niet in aanraking te komen.

IN DE PRAKTIJK

In de praktijk is de regel dat een diensthond niet uit zichzelf zal bijten.

De uitzondering op deze regel is enkel ter defensie wanneer de hondengeleider wordtaangevallen door een voor een misdrijf aangehouden verdachte

Diensthonden vallen wettelijk gezien onder de categorie wapens, daarom stellen wij dan ook zeer strenge eisen aan het inzetten van onze diensthonden.

Door het Ministerie van Justitie is dan ook toestemming verleend om deze service aan onze klanten te mogen bieden. Wenst u meer informatie te ontvangen over deze dienst neem dan vrijblijvend contact met ons op.